Jep jep... kyllä taas hieman nyppii tämän firman toiminta.

Siis, jos ihmisellä sattuu olemaan elämää työpaikan ulkopuolella on se hoidettava työajan ulkopuolella. Kaikenlainen virastoasiointi, lääkärikäynnit yms. aikaavievä toiminta aiheuttaa närää pomoissa ja näihin ylimääräisiin saa yhtä monet ohjeet kun on antajiakin. Kun yksi lupaa että käy asioillasi on toinen seuraavana päivänä kyselemässä mitenkä pitkään olit ja esim. lääkäristä todistusta toimenpiteiden kestosta. Ja tämä siis tehdään luonnollisesti kunnallisessa sairaanhoidossa omalla kustannuksella. Työterveyshuoltoa kun ei vaan ole eikä tule. Virastoasiat ovat luku sinänäsä koska esim. verotoimisto tai KELA ovat tunnetusti varsin jouhevia mestoja asioida. Kun jonossa on yksi ihminen ennen sinua, kyselee se sitten kaiken verotuksesta ja siihen liittyvästä lainsäädännöstä tai ahdistaa KELAn tuoreen virkailijan tiedoillaan aikaisemmista päätöksistä jotka sentään tehtiin pärstäkertoimen mukaan ilman tuuman paksuista liitenippua. On se kumma kun ei homma toimi?

Jos ja kun täällä sitten sairastut, on käytävä siellä parjatussa arvauskeskuksessa hakemassa neuvoja, diagnoosi, resepti, neuvoja ja lohtua. Tärkeimpänä kaikista on lääkärintodistus jonka saamiseksi joutuu jonottamaan ensin puhelimella korva punaisena ja keksimään hyvät perusteet miksi juuri sinä olisit paras valinta potilaaksi huonosti ensimmäistä kotimaista puhuvalle vuokratohtorille. Tämä on ns. omakustannehupia eli maksat siitä että saat todistettua liikkeen johdolle olevasi syysflunssassa. Vaikka hävittäisit tapaturmaisesti vasemmankäden sormet olisi ensimmäinen kommentti " soita ambulanssi omalla puhelimella, mutta vasta seuraavalla tauollasi!" Empatiaa löytyy kuin raivotautiselta hyeenalta.

Sitten kun olet ehkä terve ja teet niitä paljon kaivattuja omatoimisia päätöksiä ja palvelet asiakasta mahdollisimman hyvin saat siitäkin kunnon mulkaisuja ja niskaan hengittämistä. Sitä ei äkkiseltään uskoisi miten iso juttu tuollainen parin kympin bensahana on muutaman myymälän omistavalle miekkoselle. Alle 24 tunnissa osan toimituksesta tuli myös herra ison herran faxi jossa tiedusteltiin kuka on rohjennut tiata tavaraa hyväksyttämättä hänen korkeudellaan sitä. Tiukilla ollaan...

Kyllä korpee tämä meininki . . .